Cyprus Theatre Organisation

Έλλη Αλωνεύτου

Σπουδές: Αριστούχος απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ (2016) και του Κρατικού Κονσερβατορίου Πράγας (2010).

Συμμετείχε στις όπερες  «Cavalleria Rusticana» στο ρόλο της Λόλας (ΣΟΝΚ-Λευκωσία), «Madama Butterfly» στο ρόλο της Suzuki (Skull of Yorick-Θεσσαλονίκη), «Suor Angelica» στο ρόλο της Zelatrice (σκην. Paolo Baiocco-Λευκωσία), Cosi fan tutte (coro-Paphos Aphrodite Festival) και στο ρόλο του Αγάλματος στις σύγχρονες όπερες του Κύπριου συνθέτη Άντυ Σκορδή «Ou…Patsia…Ra» (Λευκωσία 2014) και «Ra…Patsia…Ou» (Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2016). Συνεργάστηκε με τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας ως βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός σκηνής στην παραγωγή Don Giovanni του Mozart.

Συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου κ.ά.

Έλαβε μέρος σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Τσεχία, Σλοβακία και Ιταλία ερμηνεύοντας τα Ρέκβιεμ του Mozart και του Duruflé, το Γερμανικό Ρέκβιεμ του Brahms, το Oratorio de Noël του Saint-Saëns το Gloria του Vivaldi κ.α, ορισμένα από τα οποία με τον μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, όπως και πολλά έργα καταξιωμένων Κυπρίων συνθετών όπως των Σόλωνα Μιχαηλίδη,  Σάββα Σάββα, Ανδρέα Μουστούκη, Στέλλας Ν. Χρήστου, κ.ά.

Συμμετείχε σε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού και ερμηνείας των, Young Mi Kim, Γεωργίας Μιχαηλίδου, Ειρήνης Τσιρακίδη, Άρη Χριστοφέλη, Dona D. Vaughn, και σε σεμινάρια Παλαιάς Μουσικής υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κούντουρα.

Είναι κάτοχος των βραβείων Μαίρης Ιωάννου (2016), Kyrenia Opera Competition (2015) και του Ιδρύματος Νικόλα Οικονόμου (2007).

 Μέχρι το 2016 εργαζόταν στο καφενείο «Τα Καλά Καθούμενα» ως σερβιτόρα, και από το 2016 στο Παγκύπριο Ωδείο ως καθηγήτρια φωνητικής και ορθοφωνίας.

Τώρα είναι μόνιμη κάτοικος Πράγας.